Avem sau nu pielea sensibila? Cum ne dam seama de acest lucru?

Pin It
Avem sau nu pielea sensibila? Cum ne dam seama de acest lucru?

Haideti sa facem diferenta intre sensibilitatea tenului si un ten sensibil. Adevarul este ca i-ai putea face un rau imens daca te diagnostichezi singura si nu apelezi la un specialist in dermatologie, pentru ca o sensibilitate a tenului la un anumit factor nu poate determina un ten sensibil. Exista anumite proceduri care fac minuni cu tenul, proceduri precum cele care elimina celulele moarte care, daca raman pe ten, pot provoaca aparitia cosurilor, uscaciune, un aspect imbatranit al pielii, insa tu de teama ca ai avea un ten sensibil, nu apelezi la ele. 

De asemenea, ai putea sa nu observi o problema mai profunda a tenului, precum rozacea si eczema, care ar necesita un tratament medical corespunzator.

Cum se manifesta pielea sensibila?

Pielea sensibila este exacerbata in mod normal de factori precum: soare, vant, caldura, frig, chimicalele din produsele care intra in contact cu ea etc. Intelegand aceste lucruri si descoperindu-ti adevaratul tip de ten, vei vedea ca exista o gramada de posibilitati de ingrijire a tipului tau de piele.

Cum ne sensibilizam pielea (care nu este sensibila)?

Greselile comune pe care le facem pot cauza reactii negative si sensibilitate: spalatul in mod exagerat, exfolierea repetata, folosirea produselor care usuca pielea si apei prea fierbinte, frecarea prea puternica, aplicarea produselor iritante mult prea des, nu-i dai timp pielii sa se familiarizeze cu noile produse, prea multa expunere la soare etc.

Cum sa ne protejam pielea?

- Evita proceduri care ranesc tenul si folosirea produselor care contin ingrediente iritante
- Evita produsele cosmetice care contin alcool
- Invata care sunt iritantii si alergenii cei mai comuni: acid salicilic, alpha hydroxy acizi, retinoizii, parfumurile, formaldehyde, niacinamide (o forma topica de nutrienti B3), peeling-uri chimice, exfolianti, lanolina, parabeni (sau alti conservanti care maresc durata de viata a produsului)
- Daca folosesti produse de peeling sau acizi, este normal ca pielea sa devina iritata, rosie sau sa simti o senzatie de furnicatura timp de 15 minute
- Daca ai o reactie neplacuta la microdermabraziune, peeling-uri chimice sau exfolianti, redu frecventa sau intensitatea acestora
- Fa un test de sensibilitate, pe gat sau in spatele urechii, atunci cand vrei sa folosesti un produs cosmetic puternic, iar in 24 de ore ar trebui sa observi ce reactie are pielea ta la el
- Tine un fel de jurnal cu ingredientele la care ai alergie
- Fii atenta la factorii de mediu. Frigul in exces sau apa fierbinte iti poate predispune pielea la reactii, asa cum o fac si stresul si hormonii.

In concluzie, persoana cea mai indicata pentru a-ti spune ce tip de ten ai este doctoul. Tot el poate determina daca ai Rozacee sau Eczema. Ambele conditii pot fi tratate si tot ele iti pot sensibiliza si mai tare tenul. Daca acestea sunt in remisie, insa, pielea ta nu poate fi considerata sensibila.

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al