Ce inseamna, de fapt, minim-invaziv?

Pin It
Ce inseamna, de fapt, minim-invaziv?

Auzim din ce in ce mai mult despre proceduri minim-invazive, dar dincolo de incarcatura pozitiva a cuvantului, stim ce presupun ele? Nu sunt doar mai ieftine (decat procedurile prietene cu bisturiul), procedurile minim-invazive implica mai putina durere si o intoarcere rapida si subtila la munca - visul oricarei femei care vrea sa fie mai tanara si mai frumoasa, fara sa o tradeze semnele post-operatorii. 

Cum se realizeaza chirurgia minim-invaziva?

In cazul multor proceduri chirurgicale, inclusiv a celor estetice, exista posibilitatea alegerii intre o metoda traditionala si folosirea unor tehnici mai putin invazive. Chirurgia minim-invaziva este realizata cu ajutorul unui aparat optic si a unor instrumente chirurgicale cu un design special. Aparatul optic ii permite chirurgului sa opereze prin niste cavitati minuscule, fara sa fie nevoie de o taietura mare.

Inciziile mici, un standard dorit

Aceste alternative minim invazive nu sunt la fel de dureroase, presupun cicatrici mult mai mici si o perioada mai scurta de recuperare. Majoritatea operatiilor astazi, de la interventii cardiace la vasectomii, pot fi facute printr-o metoda minim-invaziva, De fapt, operatiile si procedurile terapeutice realizate printr-o mica incizie devin standard in chirurgie.

Chirurgia plastica si estetica, mai iefitina datorita procedurilor minim-invazive

In chirurgia estetica, procedurile minim invazive folosesc tehnologii mai noi, precum tehnologia laser, pentru a duce la bun sfarsit proceduri care, in trecut, presupuneau chirurgie extensiva si timp indelungat de recuperare.  Astazi, chirurgii plasticieni si esteticieni au la dispozitie o mare varietate de instrumete si de tehnici care fac procedurile precum liftingul facial sau chirurgia pleoapei mult mai accesibile si mai ieftine.

De fapt, majoritatea procedurilor estetice sunt efectuate in regim ambulatoriu (pleci dupa interventie) in sali de operatie complet echipate, sub anestezie locala sau generala.

Timpul de recuperare depinde de procedura, dar, in general, perioada de vindecare dureaza intre 7 si 14 zile in cazul interventiilor la nivelul fetei. Majoritatea pacientilor isi reiau activitatea normala dupa doar doua saptamani de la interventie. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al