Desigur, este o discutie destul de lunga, pentru ca toate aceste „defecte” sunt influentate de mai multi factori: stilul de viata, genetica, machiajul, varsta etc., dar trebuie sa avem in vedere ca nu gresim cu nimic daca apelam la cateva trucuri care ne pot face ochii sa para cat mai mari si fresh. Putem sa prevenim aparitia semnelor de imbatranire cu ajutorul cremelor pentru ochi, insa daca vrei ca eforturile tale chiar sa se vada, exista si alte variante pe care ai putea sa le iei in considerare:
1. Extensiile de gene – Facute cu masura si pentru accentuarea privirii, nu sa incarce pleoapele. Aceasta varianta este una temporara, fie ca vrem sa aplicam gene false de unica folosinta, pentru un eveniment, fie ca vrem sa ne ducem la un salon specializat in aplicarea extensiilor de gene semi-permanente. Daca alegi cea din urma varianta, tehnicianul care iti va pune genele cu un adeziv special iti va oferi si instructiunile de ingrijire pentru acasa, precum evitarea folosirii produselor pe baza de ulei in apropierea genelor si sa nu-ti atingi puternic pleoapele.
2. Toxina Botulinica – Daca deja s-au format ridurile de expresie numite „laba gastii” si au devenit din ce in ce mai accentuate, ai putea lua in considerare o programare la un cabinet de estetica, iar un specialist iti va spune care sunt variantele de tratament pe care le ai. Primele optiuni sunt neuromodulatoarele precum injectarea cu Botox sau Dysport, datorita eficientei lor, fiind nevoie de repetarea acestei proceduri la 4 sau 6 luni. Nu exclude varianta de „Botox preventiv”, astfel vei intarzia aparitia acestor riduri.
3. Chirurgia pleoapelor – In cazul unei mosteniri genetice de pungi sub ochi, specialistul recomanda o interventie chirurgicala estetica speciala. Vestea buna este ca aceasta operatie nu este semi-permanenta, ci te poate scapa de acest defect pentru totdeauna. Medicul va elimina grasimea in exces care se afla in acele zone, printr-o incizie fina, oferindu-ti in final un aspect de ochi odihniti si tineri.
4. Substantele injectabile – Daca pungile nu sunt mult prea mari, exista varianta filler-elor precum: Juvaderm, Restylane etc., pentru a netezi zona.
5. Laserele – Daca nu te confrunti cu problema pungilor, ci cu cea a ridurilor si pielii cutate, laserele sau peeling-urile chimice o pot rezolva. De asemenea, si o ingrijire cu creme care contin Retinol-A ajuta la diminuarea liniilor si cutelor de pe pielea din jurul ochilor.
6. Lifting-ul de sprancene – Pe masura ce imbatranim si sprancenele sunt afectate de gravitatie, inevitabil. Nu toata lumea are indicatii pentru lifting-ul de sprancene complet, pentru ca forma acestora joaca un rol mult mai important decat pozitia in sine. Coada sprancenei trebuie sa fie mult mai ridicata decat mijlocul. Ideal este sa fie inaltata la aproximativ doua treimi din lungimea sprancenei.
Indiferent de solutia pe care o consideri potrivita pentru nevoile tale, trebuie intotdeauna sa te adresezi specialistului, pentru ca in final metoda aleasa sa fie cu adevarat cea corespunzatoare.